Ενεργειακά Τζάκια

Τι πρέπει να γνωρίζεται για τα ενεργειακά τζάκια

Τα ενεργειακά τζάκια καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς καθώς ο καταναλωτής απολαμβάνει την οικολογική τους λειτουργία, τα αυξημένα ποσοστά θέρμανσης αλλά και την ασφάλεια που μας παρέχουν. Υψηλή θερμική απόδοση και ελεγχόμενη κατανάλωση ξύλου είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν τα ενεργειακά τζάκια να υπερέχουν έναντι των παραδοσιακών και να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Πώς όμως καταφέρνει ένα ενεργειακό τζάκι να πετυχαίνει το μέγιστο ενεργειακό αποτέλεσμα με το δυνατόν μικρό κόστος; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι τα ενεργειακά τζάκια εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τη ζέστη που τα ίδια παράγουν, με την καύση στο χώρο της εστίας, είτε διοχετεύοντάς τη γρήγορα και σωστά στον αέρα του γύρου χώρου είτε διοχετεύοντάς τη στο νερό του δικτύου θέρμανσης.

Οι Εστίες σε ένα Ενεργειακό Τζάκι είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο που αξιοποιούν το 70-90% της θερμογόνου απόδοσης του ξύλου, έναντι μόλις 10%-15% ενός συμβατικού.

Αυτό σημαίνει ότι μία καλή εστία ενεργειακού τζακιού καταναλώνει 4 – 6 κιλά καυσόξυλα την ώρα, δηλ. 40 – 50 κιλά την ημέρα ή 7 τόνους καυσόξυλων για όλο το χειμώνα. Οπότε με μία μέση τιμή 140 ευρώ ανά τόνο, το τελικό κόστος ανέρχεται σε 980 ευρώ.
Η καύση που γίνεται εντός της Ενεργειακής Εστίας είναι τελείως διαφορετική από ότι στο παραδοσιακό Τζάκι αφού η θερμότητα μένει στην Εστία, μέσα στο χώρο που θέλουμε να ζεστάνουμε και δεν μας φεύγει αμέσως στην ατμόσφαιρα μέσα από τη καμινάδα.
Τα ενεργειακά τζάκια έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως βολικά και ασφαλή, έχουν κατακτήσει τη θέση της θέρμανσης του μέλλοντος & μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κύρια πηγή θέρμανσης.

Τα ενεργειακά τζάκια είναι εστίες νέας γενιάς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κύρια πηγή θέρμανσης.

 

Copyright © 2024 Stamatis.com.gr Powered by Elarisa.gr
Τηλέφωνο Επικοινωνίας